Van de voorzitter – 10 juli

0

Deze week schrijf ik voor de laatste webbrief van dit seizoen. We gaan even vakantie houden. Tenminste dat dacht ik…
Maar wat blijkt, je hebt bij Sporting Delta deze zomer drie avonden per week de mogelijkheid te bewegen.
Op de woensdagavond is er voor alle senioren de gelegenheid onderling te trainen en te korfballen.
Op de dinsdag en de donderdag zorgt Mike Oudshoorn met zijn bedrijf Perfect Movement fysieke trainingen van 30 tot 60 minuten. Vanaf de B-leeftijd kan iedereen meedoen. Er wordt gewerkt aan explosiviteit, duurzaamheid en fysieke skills. Mike doet dit belangeloos als lid van Sporting Delta en geeft dus een enorme waarde aan Sporting Delta!

Wat er op deze fysieke trainingen gebeurt sluit naadloos aan bij waar we in het nieuwe seizoen mee gaan starten. Namelijk voor alle (met name) jeugdteams brede motorische ontwikkeling aan het begin van iedere training.
We gaan daarbij het Athletics Skills Model gebruiken (ASM). André Kuipers heeft daarvoor het programma ontwikkeld. We geven hiermee een vervolg aan de clinic van 21 juni jl. De aftrap voor alle trainers is woensdag 23 augustus van 19.00 – 20.30 uur o.l.v. André.

Misschien is het je opgevallen, maar ik heb het nogal vaak over waarde geven en van betekenis zijn en dat jij Sporting Delta bent. Dat doe ik natuurlijk om onze cultuuromslag onder de aandacht te blijven brengen. En het helpt! We hebben eerder aangegeven dat we de nodige problemen hebben met geluid overlast. Als bestuur merken we dat meerdere mensen elkaar aanspreken op geluidsoverlast en muziek zachter zetten. Dat vinden wij een waardevol compliment aan onze leden waard!

De laatste grote Sporting Delta activiteit vond vorig weekend plaats in Brabant. Het grote kamp. Zoals altijd wederom een groot succes. Het zijn iconische gebeurtenissen waar je jaren later met je korfbalvrienden en -vriendinnen op terug kijkt met zinnen als: “Weet je nog toen op het kamp met die dropping?”
Dus ook hier een groot en waardevol compliment aan de kampleiding en organisatie!

Dan zijn er natuurlijk ook nog altijd zaken die de aandacht vragen:

  • Jeugd Korfbal Technische Zaken heeft nagenoeg alle trainers en coaches rond. Wat heel knap is! Er wordt nog gezocht naar een (aanvullende) trainer voor één B- en één C-team.
  • Voor het Technische Hart zoeken we nog een coördinator 2e selectie, een topsportcoördinator en een coach voor Sporting Delta 4.

Tot slot heb ik koffieochtenden aangekondigd in het nieuwe seizoen. Omdat we dit voor aanvang van het nieuwe seizoen willen doen, hebben we gekozen voor de volgende data:

  • 19 augustus voor de ouders van A en B jeugdleden.
  • 26 augustus voor de ouders van Kangoeroe, F en E jeugdleden.
  • 2 september voor de ouders van C en D jeugdleden.

Tijdstip 9.30 – 10.30 uur

Het doel van deze bijeenkomsten is kennismaken met elkaar en Sporting Delta en informatie delen. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Peter Bouman

Sporting Delta dat ben jij en daarom geven wij samen waarde en betekenis!