Van de voorzitter – 14 augustus

0

Welkom terug bij Sporting Delta! Ik ga ervan uit dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad. Het zit er weer op. Hoog tijd voor een mooi nieuw korfbalseizoen bij Sporting Delta.

In mei jl. hielden wij onze jaarlijkse algemene ledenvergadering en daar heb ik uitleg gegeven over onze ‘stip op de horizon’ en de weg daarnaartoe. In mijn stukken in de webbrief van het afgelopen seizoen heb ik steeds herhaald dat we streven naar een waardevolle vereniging, die van betekenis is voor iedereen.

De weg ernaartoe kunnen we verdelen in onze Strategie (de wens van de leden en de invloed van hetgeen er rondom ons gebeurt), onze Structuur en onze Cultuur. De komende tijd zal ik steeds terugkomen op één van de onderdelen van onze weg.

Voor nu kies ik voor Cultuur. Daarbij ga ik het niet hebben over wat dat nu eigenlijk is, want er zijn heel veel verschillende definities op te zoeken op internet. Ik ga het hebben over welke cultuur we graag binnen Sporting Delta willen nastreven.

Hier de eerste drie voorzetten:

  • Het clubbelang van Sporting Delta staat altijd voorop!
  • Sporting Delta zijn we samen en we sluiten geen mensen uit!
  • We kiezen altijd voor positiviteit.

Van positiviteit word je vrolijk, je krijgt er energie van en het lijkt of de zon altijd schijnt. Bovendien voegt het iets toe aan het van betekenis zijn van Sporting Delta.

De tegenhanger van positiviteit is negativiteit. Aan dat laatste hebben we als Sporting Delta niets, daarmee kunnen we geen waarde creëren. Het is een emotie die niets oplevert.

Negativiteit omgebouwd naar positiviteit gaat ons daarentegen wel helpen onze doelen te bereiken. Johan Cruyff deed al eerder de uitspraak: ‘Ieder nadeel heb z’n voordeel.’ Dus wat mij betreft wordt de uitdaging voor iedere betrokkene bij Sporting Delta: Ervaar je iets negatiefs binnen Sporting Delta? Probeer het om te buigen naar positiviteit! Bijvoorbeeld door oplossingen aan te geven of te kijken wat we er van kunnen leren.

Voorbeeld? Een mooie las ik in het boek Omdenken is Stom van Berthold Gunster: “Is je potlood doormidden gebroken? Da’s toch mooi. Heb je er twee.”

Dit nieuwe seizoen zal in het teken staan van opbouw en veranderingen. Tegelijkertijd gaat ‘de verkoop tijdens de verbouwing’ gewoon door. Dat wil zeggen: naast hetgeen we aan het opbouwen zijn, hebben we gedurende het seizoen Sporting Delta ook draaiende te houden. Er liggen op sportief gebied mooi uitdagingen te wachten.

Het nodige zal niet helemaal goed gaan, het positieve is dat we allemaal vrijwilligers zijn die het beste voor hebben met Sporting Delta!

Peter Bouman

Sporting Delta dat ben jij en daarom geven wij samen waarde en betekenis.