Van de voorzitter – 21 augustus

0

Zo trots! op de vriendjes- en vriendinnetjesdag van afgelopen zaterdag. Natuurlijk op de organisatie en de begeleiding, maar ook op alle kinderen en de aanwezige ouders. Hier begint korfbal, hier begint het lid zijn van een vereniging. Mooi ook om te zien hoeveel kinderen van oud Sporting Delta speelsters en spelers deelnamen. Dat toont maar weer eens het familiekarakter van onze sport!

Fijn ook, om een flink aantal ouders van de A en B categorie te mogen ontvangen op de eerste koffieochtend. Het laat nog maar weer eens de betrokkenheid van ouders bij hun kinderen en Sporting Delta zien.

Met het bovenstaande heb ik zo maar twee zaken van positiviteit te pakken. Een onderdeel van de cultuur die we bij Sporting Delta graag willen nastreven, zoals ik vorige week schreef.

Ook deze week ga ik het verder hebben over onze cultuur. De eerste vier voorzetten zijn;

  • Het clubbelang van Sporting Delta staat altijd voorop!
  • Sporting Delta zijn we samen en we sluiten geen mensen uit!
  • We kiezen altijd voor positiviteit!
  • We hebben een ambitie zowel op prestatie als op (sport)plezier.

Bewezen is; ambitie en plezier zijn aan elkaar verbonden. Zonder prestatie: minder of geen plezier. Regelmatig winnen is nu eenmaal leuker dan steeds verliezen. Zonder plezier geen of bijna geen prestatie. Steeds prestaties moeten leveren vergt kracht, dat hou je zonder plezier niet lang vol. Maar aan de andere kant is het natuurlijk ook zo dat we werken met selectieteams. Zoals Sporting Delta 1 en 2 en Sporting Delta A1 en A2, enz. Daar zal de ambitie altijd zijn; zo goed en zo hoog mogelijk spelen. Prestatie met zoveel mogelijk behoud van sportplezier.

Echter even zo belangrijk zijn de breedteteams in alle categorieën. Daar gaat het om (sport)plezier met zoveel mogelijk behoud van prestatie. Want het is natuurlijk ook bij deze teams zo, dat regelmatig winnen leuker is dan verliezen.

Naast dat dit geldt voor spelers en speelsters, geldt het natuurlijk ook voor trainers en coaches. Om de één of andere reden is het vaak lastig om trainers en coaches voor de breedteteams te vinden. Dat is best jammer, want ook op het gebied van plezier zijn de nodige ambities te vinden. Denk aan werken met een gezellig team, of het persoonlijk laten groeien van teamleden.

Het is de ambitie van Sporting Delta om voor ieder team een trainer/coach te hebben. Daar wordt keihard aan gewerkt door de diversen coördinatoren. Aan de andere kant zijn we met André Kuipers ook bezig om te zorgen dat er begeleiding en oefenstof beschikbaar is.

Prestatie met behoud van (sport)plezier is ook het anker van ons ledenbehoud. Want het is natuurlijk eeuwig zonde als we aan de ene kant leden werven en ze aan de andere kant verliezen.

Om positief te eindigen; we hadden het afgelopen seizoen meer nieuwe leden dan opzeggingen. Dus we zijn op de goede weg!

Peter Bouman

Sporting Delta dat ben jij en daarom geven wij samen waarde en betekenis.