Van de voorzitter – 28 augustus

0

Afgelopen woensdag hadden we de 2e trainers bijeenkomst onder leiding van André. Er was een mooie opkomst, van vooral ook jonge trainers en trainsters, wat natuurlijk geweldig is!

Besproken en natuurlijk ook zelf uitgeprobeerd is het Athletic Skils Model (zie ook verder op in de webbrief en op de website). Hierbij worden de 10 grondvormen van bewegen gebruikt. Vooral bedoeld voor de motorische ontwikkeling van met name kinderen. In een ver verleden werd er door kinderen veel buiten gespeeld en bewogen en waren deze vormen op een natuurlijke wijze aanwezig. Nu wordt de methode op scholen gebruikt en ook bij Sporting Delta gaan ze de basis vormen voor de motorische ontwikkeling van de kinderen vanaf de Kangoeroes.
Na de trainers bijeenkomst hadden we de 4e bijeenkomst van het technisch hart. Daarin is gesproken over het gehele selectieproces en hoe we dit anders en beter kunnen doen.
Daarnaast hebben we het uitgebreid gehad over de 8 onderdelen van korfbal en hoe we dat gaan gebruiken in de trainingen en in de ondersteuning van de trainers en trainsters.

Terug naar onze cultuur. De eerste vijf voorzetten zijn;

  • Het clubbelang van Sporting Delta staat altijd voorop!
  • Sporting Delta zijn we samen en we sluiten geen mensen uit!
  • We kiezen altijd voor positiviteit!
  • We hebben een ambitie zowel op prestatie als op (sport)plezier.
  • We proberen onszelf en Sporting Delta steeds stap voor stap te verbeteren.

Dat we onszelf willen verbeteren is toch logisch, hoor ik je zeggen. Is ook zo, maar het zit in ons mensen, dat we vaak ook de mooiste verbeteringen na een tijdje geruisloos laten verdwijnen. Vervolgens gaan we dan het wiel weer opnieuw uitvinden.
Dat is best zonde van de inspanning die telkens geleverd moet worden. En daarom staat er ook de toevoeging stap-voor-stap.

Je kunt heel sterk inzetten op alles verbeteren en als een raket de berg op vliegen. Je hebt snel succes en iedereen zal denken, zo zo dat gaat goed! Op een bepaald moment ga je verliezen, omdat mensen je niet meer kunnen bijhouden. Op een zeker moment bereik je de top en val je genadeloos naar beneden en kan je overnieuw beginnen.

Je kunt ook stap voor stap verbeteren. Dat duurt veel langer, maar is veiliger omdat je langzaam gaat met kleine stappen, waardoor mensen je kunnen blijven volgen omdat je niet te snel gaat. Dat is waar we voor kiezen. Zie dat als een oneindige trap die je tree voor tree opgaat en waarbij je bij elke tree stilstaat om te zien of iedereen volgt en kijkt of je voldoende de verbetering communiceert.

Een bekende hockeytrainer Marc Lammers introduceerde bij zijn Gouden Dames Hockey ploeg in 2008; “Wij zoeken steeds 2% verbetering in alles wat we doen”.

Tot slot kom ik nog even terug op de tweede voorzet: bij Sporting Delta doen we het samen.

In dit geval gaat het om onze B3 en senioren 4. Zij hebben nog geen trainer en/of coach. En dat kan natuurlijk niet. De oplossing zit hem in samen. Er zijn vast wel een aantal mensen te vinden die bij toerbeurt deze teams gaan trainen en of coachen. Ook zij verdienen dit.

Peter Bouman

Sporting Delta dat ben jij en daarom geven wij samen waarde en betekenis.