Van de voorzitter – 18 september

0

Mijn stukjes zijn te lang! Een opmerking die ik steeds vaker te horen krijg. Dat klinkt misschien wat negatief, maar omgebogen naar positiviteit betekent het voor mij toch dat steeds meer mensen mijn wekelijkse bijdrage lezen. En daar gaat het tenslotte om, want we hebben nog zo veel te vertellen over waar we mee bezig zijn. Onze horizon ligt in 2030, dus we hebben nog een flinke route voor de boeg. Afgelopen week heb ik onze ambitie aan de horizon beschreven:

Een vereniging van betekenis zijn voor leden, ouders van (jeugd)leden, donateurs, sponsoren, supporters, buurtbewoners en omgeving. Onze leden zijn Sporting Delta en door samen te werken leveren wij de waarde die nodig is om onze doelen te bereiken. Primair zijn die doelen presteren op korfbalgebied, met behoud van sportplezier. Daarnaast willen we een rol spelen op maatschappelijk gebied, als het gaat om onderwijs, zorg en buurt.

Nu denk je natuurlijk waarom gaat hij dit nu weer herhalen? Dat heeft twee redenen. De eerste is dat er vorige week twee belangrijke groepen zijn weggevallen: onze donateurs en onze sponsoren. De tweede is dat deze ambitie moet indalen en een hulpmiddel daarvoor is blijven herhalen.

Donateurs en sponsoren vergeten in je ambitie is niet best (want we hebben ze keihard nodig!) Het geeft ook aan dat we fouten maken. Niet alles is altijd meteen 100%. Dat is belangrijk om te weten. Ik zou zelfs zeggen: fouten maken moet, want daar kunnen we van leren. En dan komen we telkens een stapje verder. Dus reken elkaar er niet op af, maar help elkaar ze op te lossen of te voorkomen.

Terug naar het onderdeel cultuur van de afgelopen weken.

  • Wij zijn samen Sporting Delta!
  • Wij sluiten niemand uit!
  • We zetten het clubbelang op 1!
  • Wij kiezen voor positiviteit!
  • Wij zijn ambitieus op prestatie!
  • Wij willen sporten met plezier!
  • Wij zetten in op fysieke en mentale gezondheid!
  • Wij verbeteren stap voor stap!
  • Wij zorgen voor een veilig klimaat!
  • Wij zijn trots op Sporting Delta en onze sport!

Ze zijn teruggebracht naar 10 kortere zinnen die hopelijk pakkend zijn. Het is belangrijk dat iedere betrokkene van Sporting Delta op de hoogte is van deze 10 cultuurelementen. Ze zullen terug blijven komen in alles wat we doen en zijn.

Tot slot!
Ondanks dat we pas in de tweede ronde van de veldcompetitie zitten, nu alvast de aankondiging van onze jaarlijkse supportersdag op 4 november 2023. Een dag vol met activiteiten, clinics, kennismaking voor ouders met de sport van hun kinderen, wedstrijden en een feestavond.

Peter Bouman

Sporting Delta dat ben jij en daarom geven wij samen waarde en betekenis.