Van de voorzitter – 2 oktober

0

Heb ik vandaag (zondag) zin om een stukje te schrijven in de reeks waar ik mee bezig ben?

Nou daar heb ik best wel even over na moeten denken. Dat heeft alles te maken met de gebeurtenissen van afgelopen donderdag in Rotterdam. Telefonisch kreeg ik het bericht dat één van de slachtoffers de vader van een selectiespeelster van DeetosSnel is, tevens de stiefdochter van Francy Crielaars (onze assistent-trainer/coach 1e selectie). Dan staat de wereld volledig stil en is veel ineens onbelangrijk geworden.

In de avond is de informatie gedeeld (voor zover al niet bekend) met de 1e selectie en de A-selectie. De verslagenheid is groot. Velen kennen haar, vanuit de jeugd zijn er klasgenoten en medespelers van het RTC. Zelf heb ik contact met de voorzitter van DeetosSnel. Het gaat dan uiteraard over medeleven, maar ook over de wedstrijd van zaterdag. Niels heeft contact met Leon Simons, de trainer van DeetosSnel. Wij geven aan alle medewerking te zullen verlenen, wat de beslissing ook zal zijn over het wel of niet doorgaan van de wedstrijd. Die beslissing is aan DeetosSnel. Vrijdagmiddag valt de beslissing: de wedstrijd gaat door.

Zo gaat het leven na het herdenken weer door. Het is een cliché, maar het werkt gek genoeg wel zo. Jurgen Damen zal bij zijn dierbaren niet snel worden vergeten. Maar het leven blijkt vergankelijk.

Terug naar Sporting Delta. Afgelopen week schreef ik over de structuur die nodig is om onze Stip op de horizon te bereiken.

  • Waar hoort een taak thuis?
  • Hoe kunnen we deze versimpelen?
  • Hoe kunnen we deze opdelen in kleinere taken?
  • Hoe kunnen we digitalisering en automatisering gebruiken om het ons makkelijker de maken?

Die structuur is natuurlijk volledig afhankelijk van onze vrijwilligers. We zijn op dit moment bezig om nog eens goed naar dit ‘wie doet eigenlijk wat’ korps te kijken. Dus het onderdeel ‘Waar hoort een taak thuis?’ Vele taken die op de achtergrond uitgevoerd worden zijn niet bij iedereen bekend. Laat staan dat bekend is wie die taken doen. Daar willen we verandering in aanbrengen.
Om de herkenbaarheid van de bestuursleden te vergroten, zijn we alvast begonnen met het op de website plaatsen van onze foto’s.
Je vindt ze in het menu onder vereniging – over Sporting Delta – Bestuur en commissies.

Onze droom is echter een grote wand creëren ergens in de accommodatie,  waar alle vrijwilligers van Sporting Delta op terug te vinden zijn. We hebben een flinke wand nodig , want het zijn er nogal wat. En daar mogen we heel blij mee zijn. Maar we hebben er meer nodig, als je kijkt naar onze ambitie.

Tot slot nog iets waar met name onze jeugd voordeel van kan hebben. Sporting Delta is een erkend leerbedrijf. Dat betekent dat we stageplekken kunnen bieden aan ieder lid die dat wil. Maak er gebruik van, er zijn tal van dingen te doen.

Peter Bouman

Sporting Delta dat ben jij en daarom geven wij samen waarde en betekenis.