Van de voorzitter – 23 oktober

0

We zaten de afgelopen week in een soort niemandsland tussen de veld- en de zaalcompetitie. Alleen onze C3 had dit weekeinde nog een laatste veldwedstrijd. Alle overige teams waren al klaar. Inmiddels is de herfstvakantie weer voorbij en kunnen we ons gaan richten op de zaalcompetitie. Vanaf deze plek wens ik alle teams veel succes met de voorbereiding en maak er een mooie competitie van!

Aan de andere kant van de wereld, in Taiwan om precies te zijn, speelt het Nederlands korfbalteam het wereldkampioenschap. De eerste wedstrijden zijn volgens verwachting gewonnen met ongewone uitslagen: 40-7 en 39-9. De vraag is of dit soort uitslagen nu zo bevorderlijk zijn voor de internationale ontwikkeling van het korfbal. Mocht je de wedstrijden willen zien, kijk dan op YouTube en zoek op korfbal Taipei.

Terug naar de structuur van Sporting Delta, die nodig is om onze Stip op de Horizon te bereiken.

  • Waar hoort een taak thuis
  • Hoe kunnen we deze versimpelen
  • Hoe kunnen we deze opdelen in kleinere taken
  • Hoe kunnen we digitalisering en automatisering gebruiken om het ons makkelijker te maken

De laatste in deze reeks is de digitalisering en automatisering. Je zou het misschien niet denken, maar veel van wat er binnen een vereniging gedaan moet worden, kan geautomatiseerd worden. Net als in de maatschappij is de arbeidsmarkt bij Sporting Delta ook krap. Met andere woorden, vrijwilligers krijgen en houden is lastig. Dus als je zaken kunt automatiseren, dan heb je daar in ieder geval geen mensen meer voor nodig.

Digitaliseren doen we door het invoeren van MS Teams. Dat betekent dat het bestuur en alle commissies gaan werken met dit systeem. Het is geschikt voor onderlinge communicatie, uitwisseling van informatie en bestanden. Maar vooral ook voor het vastleggen van hetgeen we doen en besloten hebben. 
Tot op heden zijn vele bestanden en historische informatie bewaard bij verschillende personen, die ooit een functie hadden binnen Sporting Delta. Het is soms lastig erachter te komen waar bepaalde informatie gebleven is. Dat behoort bij MS teams tot het verleden, alles wordt op één plaats bewaard. Daarnaast kan per onderdeel worden bepaald wie een bestand wel kan zien en bewerken en wie niet. 
Een voorbeeld is de ledenadministratie: gezien de vertrouwelijke gegevens van individuen, zijn er maar een paar mensen die deze kunnen inzien.

Inmiddels zijn alle in gebruik zijnde emailadressen gemuteerd naar de nieuwe omgeving. Nu wordt verder gewerkt aan de verdere inrichting van het systeem. Dat is veel niet zichtbaar werk op de achtergrond.

Tot slot, vergeet de Supportersdag niet in je agenda te zetten: 4 november a.s. en in de avond is er een gezellige feestavond!

Peter Bouman

Sporting Delta dat ben jij en daarom geven wij samen waarde en betekenis.