Van de voorzitter – 20 november

0

Afgelopen week stond er een mooi stuk over de resultaten van de vragenlijst webbrief, die door de communicatiecommissie is geanalyseerd. Uiteraard zijn er verbeterpunten.

“Voor verbetering vatbaar is de lengte en de ‘tone of voice’ van het stukje van het bestuur”

Dat snap ik best, alleen er is zoveel te vertellen. Wel even gegoogeld naar ‘tone of voice’:

De tone of voice is de stijl waarin je schrijft – de manier waarop je jouw doelgroep aanspreekt in alle uitingen. Het is de persoonlijkheid van je boodschap. Als je het goed doet, is je tone of voice ongeveer hetzelfde in al je communicatie-uitingen.

Verder zoekend en nadenkend kwam ik ook nog uit bij:

C’est le ton qui fait la musique

Hoe iets gezegd wordt is bepalend voor hoe iets opgevat wordt. Het hangt er (maar) van af hoe het gezegd wordt. De manier waarop iets gezegd wordt, is net zo belangrijk als de inhoud van wat er gezegd wordt.

Het laat mij enigszins in verwarring achter. Want je gaat er natuurlijk vanuit dat je op de juiste manier je boodschap verwoordt. Vervolgens hoop je dat deze begrepen wordt en vooral blijft hangen. Blijkbaar is de stijl van schrijven en daarmee ook de manier van het overbrengen van de boodschap niet goed. 
Mensen die mij daarbij daarbij kunnen helpen, kom ik a.s. zaterdag graag tegen. Dus wie?

Tijd voor het voorstellen van de leden van een mooie commissie. De Activiteitencommissie (Actico). Een fijn en leuk groepje enthousiastelingen!

De naam van de commissie zegt het natuurlijk al, zij organiseren allerlei activiteiten die we naast het korfbal ook bij Sporting Delta hebben. Denk aan het dobbelspel rond Sinterklaas voor de oudere jeugd. Maar ook het komende Kerstgala voor jong en oud op 23 december.

Daar zit best veel werk in, dus hier en daar proberen zij de hulp van andere leden in te roepen. Het zou fijn zijn als we daar dan gehoor aangeven.

Er wordt op dit moment gewerkt aan een jaarplanning, zodat de activiteiten die georganiseerd gaan worden op tijd bekend zijn.

Van links naar rechts Naomi, Lisa, Owen, Tessa, Britt (helaas ontbreekt Olaf op de foto)

Peter Bouman

2- We zetten het clubbelang op 1!