Van de voorzitter – 27 november

0

Lang, heel lang geleden werd er eens een sporthal gebouwd. Iedereen die ermee te maken had was reuzetrots op het resultaat. Het was een vet mooie hal geworden, waar je lekker in kon sporten.

Samen spraken de mensen af zuinig te zijn op de sporthal. Dus stelden ze een paar regels op. Om die regels na te leven hadden ze eigenlijk toezichthouders nodig, zeg maar een soort politieagenten. Maar die hadden ze niet. Dus spraken ze af dat iedereen op elkaar zou letten, zodat de regels nagekomen zouden worden.

In de loop der jaren vergaten de mensen sommige regels. Want dat gebeurt nu eenmaal bij onze soort. Dus moest er iets gebeuren…

Sprookje

Bovenstaand verhaal lijkt misschien op een sprookje, maar helaas leven we in de werkelijkheid. Natuurlijk zijn we trots op onze accommodatie en sporthal. Het is zelfs ons gezamenlijke eigendom. En op dat wat van jou is ben je zuinig.

Je hebt ze zaterdag waarschijnlijk wel gezien. Twee flinke aanduidingen op de deuren naar de hal. Geen glaswerk in de hal en op de tribune!

De reden daarvan is veiligheid voor spelers en bezoekers. Glaswerk wordt op de grond gezet, per ongeluk omgestoten, met alle gevolgen van dien. Het is een oude regel die een beetje verwaterd was. Daarom brengen we deze onder de aandacht.

Geweldig

Het is geweldig om te zien dat veel mensen zich houden aan de opgefriste regel. Zij die het niet doen zijn in de minderheid en draaien binnenkort wel bij.

De volgende stap is dat je je rommel niet achterlaat, maar meeneemt de hal uit en weggooit in de juiste bakken. Maar dat is zo normaal dat we daar eigenlijk geen regel voor op hoeven te stellen.

25 jaar

Terug naar lang geleden. Onze sporthal bestaat volgend jaar 25 jaar! Dat betekent ook dat Sporting Delta volgend jaar 25 jaar geleden is opgericht. Dat gaan we aan het einde van het seizoen natuurlijk uitgebreid vieren. Begin komend jaar volgt er meer informatie. Voor nu zijn we bezig met het samenstellen van een commissie die de organisatie voor haar rekening gaat nemen.

Peter Bouman

3-Wij kiezen voor positiviteit