Van de voorzitter – 7 november

0

Wat hebben we afgelopen zaterdag weer een geweldig supportersdag gehad! Ik begreep dat dit al de 16e editie was. Grote dank aan iedereen die meegeholpen heeft om van deze dag een succes te maken!

Zo begon de dag met een geweldig ontbijt voor alle trainers en coaches, samengesteld door de commissie Jeugd Korfbal Technisch Zaken (JKTZ). Nu had ik vorige week al aangegeven dat we alle commissies de komende tijd de revue laten passeren. Ik begin met deze. Aandacht geven aan onze commissies en vrijwilligers, daar zijn meerdere redenen voor:

  • We zijn er trots op dat we zoveel vrijwilligers hebben en dat willen we laten zien.
  • We willen ook communiceren wat een commissie nu eigenlijk doet.

Het is dan altijd handig de gezichten te zien van de vrijwilligers die deze commissie draaiend houden. Er wordt op dit moment achter de schermen gewerkt aan een nieuwe website. Daar vind je hun foto’s straks ook terug.

Van links naar rechts Sandra van der Lijke-Flach, Annemiek Kroes, Sofie de Wolf, Annemarie Brugmans, Ruben Datema.

Deze mensen zorgen ervoor dat er bijvoorbeeld voor ieder jeugdteam trainers en coaches zijn. Zij zijn ook de coördinatoren van de diverse leeftijd categorieën.

  • Sandra – Coördinator C.
  • Annemiek – Coördinator B3, A3 en A4 breedte.
  • Sofie de Wolf –  Coördinator Kangoeroes, F en E.
  • Annemarie – Coördinator B3, A3 en A4 breedte.
  • Ruben – Coördinator D.

In die rol zijn zij ook het aanspreekpunt voor ouders, trainers, coaches en kinderen.

Hierboven zie je het woord vrijwilliger dikgedrukt en onderstreept. Dat doe ik niet voor niets. Mensen leven nog wel eens in de veronderstelling dat de commissieleden professionals zijn die betaald worden. Dat is dus niet het geval. Alles gebeurt in de eigen vrije tijd. Ook er gewerkt ‘vriendjespolitiek’ speelt geen rol bij de beslissingen die genomen moeten worden. In tegendeel. Ondanks dat de commissieleden zelf kinderen in de diverse categorieën hebben, zijn ze geen coördinator in een categorie waar hun kind deel van uit maakt.

Ook deze commissie werkt vanuit twee belangrijke pijlers van onze gewenste cultuur richting de Stip op de Horizon:

  • Het clubbelang van Sporting Delta staat altijd voorop.
  • Sporting Delta zijn we samen en we sluiten geen mensen uit!

Peter Bouman

Sporting Delta dat ben jij en daarom geven wij samen waarde en betekenis.