Van de voorzitter – 22 januari

0

Als je regels stelt, dan zit daar ook een consequentie aan. Namelijk dat je moet gaan handhaven, want er zijn altijd mensen die zich niet aan de regels houden.

Het is in de maatschappij niet anders. Veelal is het de overheid die regels opstelt op allerlei gebieden. Diegene die de regels bewaken zijn onze politieagenten en handhavers.

Ook bij Sporting Delta stellen we regels op. Soms omdat het moet, soms omdat het niet anders kan, vaak ook ter bescherming van onze eigendommen.

Het grote verschil met de maatschappij is dat wij geen politieagenten en handhavers hebben.
Daarom blijf ik herhalen dat we van iedere betrokkene bij Sporting Delta verwachten dat we elkaar aanspreken op gedrag. LEES: Het overtreden van de regels!
Daarom vind je onderstaande regel altijd onder mijn wekelijkse bijdrage.

Sporting Delta dat ben jij en daarom geven wij samen waarde en betekenis!

Het is niet reëel en zeker ook niet eerlijk als je van bestuursleden verwacht dat hij of zij de handhaversrol gaan invullen.

Een regel is: geen glas op de tribune en in de kleedkamers!

Afgelopen zaterdag was de wedstrijd van Sporting Delta 1 tegen Valto 1. We werden geconfronteerd met supporters van de tegenpartij die het onfatsoen hadden met zelf meegebrachte flessen bier op de tribune te staan. Andy Bron heeft hen aangesproken en ze vriendelijk verzocht de flessen bier weg te brengen. Wat ook gebeurde. Daarna nog een keer met glaswerk. Misschien zijn er meer (niet bestuursleden) geweest die mensen aangesproken hebben, dat heb ik dan gemist.

Het is dan heel frustrerend als je vervolgens leden van Sporting Delta zelf ook de tribune op ziet lopen met glazen bier. Dan kan je niet anders dan handhaven op wat je ziet.
Die frustratie uit zich op twee manieren: enerzijds in de moedeloosheid dat simpele, al vaak gecommuniceerde regels, voor mensen niet bestaan. Ze bevuilen liever hun eigen nest!
De andere is dat je als supporter naar een wedstrijd staat te kijken, maar eigenlijk met heel iets anders bezig bent en dat wil je helemaal niet.

We zullen dus een andere oplossing moeten vinden en die ligt waarschijnlijk in plastic.

Het bovenstaande valt bij mij in de categorie “achteruit timmeren”. Dat wil zeggen: we houden ons bezig met iets wat al lang geregeld had kunnen zijn.

Liever houden we ons bezig “vooruit timmeren”. En daar zijn we hard mee op weg. Laten we ervan uitgaan dat ‘achter’ staat voor incidentele incidenten. En dat ‘vooruit’ staat voor structurele vooruitgang.

Als we telkens 2% verbeteren, gaan we er met elkaar zeker komen!

Peter Bouman

Sporting Delta dat ben jij en daarom geven wij samen waarde en betekenis!