Van de voorzitter 29 januari

0
Na de noodzakelijke uitstap van afgelopen week ga ik deze week weer verder met de opsomming van alles wat er zoal binnen Sporting Delta gebeurt. En dat is nogal wat.

Stichting Deltahal:
Misschien niet bij iedereen bekend, maar onze accommodatie wordt beheerd door deze stichting. Dat betekent naast de dagelijkse exploitatie, ook zorgen voor het onderhoud aan ons gebouw. De afgelopen jaren is daar stilletjes nog een taak bijgekomen, namelijk zorgen voor duurzaamheid.
Dat betekent investeren. We kunnen nu melden dat er in het voorjaar zonnepanelen geplaatst gaan worden op het dak van de Deltahal. Een flinke stap in de goede richting. Daarnaast is de afgelopen tijd de verlichting in de kantine vervangen door ledverlichting. Zo wordt er verder gewerkt aan een duurzamere accommodatie.
De verlichting van onze velden is in handen van de Gemeente Dordrecht. In 2024 wordt ook deze verlichting vervangen door led.

Kantinecommissie:
Een kleine commissie bestaande uit Marit van Raalte en Stan van der Lijke. Zij kunnen nog wel wat aanvulling gebruiken. In tegenstelling tot wat velen denken, houden zij zich niet bezig met de barbezetting. Dat onderdeel valt onder het inzetrooster. Waarover later meer.
Voor de dagelijkse gang van zaken zorgt de kantinecommissie voor de bestellingen van alles wat we verkopen.
Daarnaast werken ze aan een plan voor het verbeteren van het assortiment. Er zullen meerdere gezondere producten komen en we gaan overstappen naar plastic flesjes i.p.v. glas.
Maar ze werken ook aan het maken van betere instructies. Zo gaan er ook tapcursussen komen.

Jeugdkorfbal technische zaken (JKTZ):
Een belangrijke commissie natuurlijk, want met de jeugd hebben we tenslotte de toekomst.
De problematiek waar deze commissie mee te maken krijgt is zeer omvangrijk. Twee zaken springen daaruit. Allereerst komen we in steeds meer jeugdteams kinderen tegen die extra aandacht nodig hebben, niet vanuit de sporttechnische, maar vanuit de sociale kant. Hiervoor wordt gewerkt aan oplossingen in de ondersteuning van de trainers en coaches. Het is echter best moeilijk en ingewikkeld. De andere is dat het bij de indeling van teams nooit zo is dat iedereen tevreden is. Het komt steeds vaker voor dat er intensieve gesprekken voorkomen met ouders. Die gesprekken trekken een enorme wissel op de vrijwilligers in deze commissie.
Iedereen mag, nee ik zou zeggen moet ervan uitgaan, dat keuzes doordacht en met de beste bedoelingen gemaakt en genomen worden.
Ondertussen worden er ook nog een Basics training georganiseerd voor onze jeugdtrainers.
Dit is een basiskorfbaltraining gericht op het neerzetten van leuke en effectieve trainingen.
Deze vindt plaats op 14 februari en staat onder leiding van Leon Simons van het KNKV.

Tot slot:
Ik ben alweer aan het einde gekomen van mijn A4’tje. Volgende week weer verder.
Voor nu zou ik zeggen, we gaan langzaam maar zeker de laatste fase van de zaalcompetitie in. Dat betekent soms knokken voor een kampioenschap, of rustig en relaxt uitballen, maar het kan ook strijden tegen degradatie betekenen. In alle gevallen, steun je favoriete team!

Peter Bouman
Sporting Delta dat ben jij en daarom geven wij samen waarde en betekenis!