Van de voorzitter – 26 februari

0

Zoals ik al vaker aan heb gegeven: er gebeurt veel bij Sporting Delta! Eigenlijk staan we nooit stil. Daarom is het belangrijk af en toe te delen wat er dan zoal gebeurt. Dus hier een greep uit mijn eigen agenda voor de komende 2 weken:

 • Maandag 26 februari overleg met DVO, TCD, de gemeente en Sporting Delta over sportcomplex Gravensingel. Verenigingen hebben wensen en ideeën, die met een afvaardiging van TeamSport Dordrecht besproken worden. Bij Sporting Delta liggen er bijvoorbeeld ook nog wensen op de onderwerpen Beachkorfbal en Jeu de Boules.
 • Dinsdag 27 februari overleg met de voorzitters van de vier Dordtse korfbalverenigingen over het gezamenlijke initiatief Korfbal Promotie Dordrecht.
 • Woensdag 28 februari overleg met de Commissie Werving en Behoud. Over de voortgang, de opvang nieuwe leden, organisatie kangoeroedag op 15 mei, met misschien nog een extra datum.
 • Donderdag 29 februari overleg met de Coördinatoren 1e, 2e, A en B selectie over huidige stand van zaken en voortgang voorbereidingen voorjaarscompetitie veld en het nieuwe seizoen 2024/2025.
 • Zaterdag 2 maart uiteraard aanwezig bij de wedstrijden van Sporting Delta 1 en 2 bij DeetosSnel.
 • Maandag 4 maart bijeenkomst Technisch Hart. Hier gaan de beslissingen genomen worden voor de hoofdpijlers van het Technisch Beleid Plan voor de komende jaren.
 • Dinsdag 5 maart avondje vrij.
 • Woensdag 6 maart vergadering met de Sportraad Dordrecht, waar ik al een aantal jaren lid van ben. Deze keer in het teken van overleg met wethouder Marc Merx.
 • Donderdag 7 maart bestuursvergadering Sporting Delta. Op de agenda onder andere de ALV.

Dus je ziet, het is best leuk om vrijwilliger te zijn. Je spreekt veel enthousiaste mensen, je hoort wereldideeën vaak als eerste en je bouwt mee aan een nog mooier Sporting Delta.

Er zijn alweer drie mensen je voor gegaan, dus wil je een vrijwilligersfunctie bij Sporting Delta? Wees er snel bij, want op is op!

Irene van Pelt is coördinator geworden van de 2e selectie.

Kevin Bosman gaat de kantinecommissie versterken op administratie- en cijfermatig gebied.

Emily Stoop, die al jaren op de dinsdagavond opent en de bar bezet, gaat nog iets extra’s doen. Namelijk het tellen van de voorraden, zodat er op de juiste manier besteld kan worden. Alle drie natuurlijk alvast dank voor jullie bijdrage!

De stand van zaken op kampioenengebied is mij op dit moment niet helemaal duidelijk. Een prijswinnaar hebben we wel in de vorm van de B-selectie die meededen aan het indoor Beachkorfbal-toernooi in Aalsmeer. Ze speelden de finale, helaas geen winst, maar wel een mooie tweede plaats met een beker! Gefeliciteerd!

Tot slot

 • Denk nog aan het invullen van de ledenenquête. Een belangrijke meting over waar we staan.
 • Het 25-jarig jubileum van Sporting Delta vieren we op zaterdag 31 augustus. Binnenkort meer.

Peter Bouman

Sporting Delta dat ben jij en daarom geven wij samen waarde en betekenis!