Van de voorzitter – 5 februari

0

Sporting Delta is een korfbalvereniging. Dus moet ik het deze week eerst hebben over de resultaten. Vooropgesteld is dat het spelplezier en het daaruit volgend resultaat van ieder Sporting Delta-team even belangrijk is. Echter, voor het beeld naar onze omgeving is het resultaat van Sporting Delta 1 heel bepalend.

Het gaat niet goed

We staan er wat dat betreft niet goed voor. Een doelpunt meer scoren dan onze tegenstander lukt ons de laatste tijd onvoldoende. Je mag ervan uitgaan dat spelers en staf, meer dan wie ook, daar enorm van balen. Vanzelfsprekend wordt op alle mogelijke manieren geprobeerd het tij te keren.
Nu kunnen we met elkaar teleurgesteld zijn, of misschien wel boos. Maar daar helpen we ze niet mee. De enige manier om het team en de staf te helpen is hen steunen!

Vier kansen

Er zijn nog 2 thuiswedstrijden en 2 uitwedstrijden te gaan. Dat zijn zijn maar liefst VIER kansen. Laten we met elkaar als één groep achter ze gaan staan. Kom naar de wedstrijden, uit en thuis, en laat je horen, alsof we kampioenswedstrijden spelen.

Commissies

Ondertussen gaat het verenigingsleven gewoon door. Het is onvoorstelbaar op welk aantal je uitkomt, als je opschrijft wie allemaal wat doet voor Sporting Delta. Zo fijn! Deze week aandacht voor commissies die niet zo vaak in de schijnwerpers staan, maar die onmisbaar zijn voor Sporting Delta.

Oud Papier

Al sinds jaar en dag is er een ploeg mensen die op regelmatige basis oud papier ophaalt in samenwerking met HVC. De opbrengsten daarvan vormen een belangrijke inkomstenbron voor Sporting Delta.

Klaverjassen en Jokeren

Een activiteit die al heel lang plaats vindt op de vrijdagavond. Tegenwoordig om de 14 dagen. Vrijdag 9 februari is de eerstvolgende, daarna 23 februari en zo verder. Inschrijven is niet nodig. Je kunt gewoon binnenlopen en meedoen. Altijd heel gezellig en heel waardevol als nevenactiviteit bij Sporting Delta.

Wedstrijdsecretariaat

Ook zo’n commissie van de achtergrond. Korfballen bij Sporting Delta is onmogelijk zonder het werk dat zij verrichten. Dat is niet alleen zorgen voor complete teams, maar vooral ook het regelen van de gehele administratieve afhandeling met het KNKV en de daarvoor gestelde (ingewikkelde) regels en procedures.

Tot slot

Mijn A4 is alweer vol, dus volgende week verder.
Zaterdag a.s. speelt Sporting Delta 1 thuis tegen Meervogels, 19.45 uur in de Deltahal. Komt allen en zorg voor een volle hal in Zwart/Wit/Rood.

Schreeuw ze naar de overwinning!

Peter Bouman

Sporting Delta dat ben jij en daarom geven wij samen waarde en betekenis!