Recreantentoernooi

0

Al ruim een jaar is er bij Sporting Delta de mogelijkheid om te trainen bij een “recreanten”-groep. Inmiddels is deze groep uitgegroeid tot een vijfentwintigtal enthousiaste mensen die wekelijks op woensdagavond komen trainen.

De groep bestaat uit mensen, die willen ervaren hoe het spelletje gespeeld moet worden en wat daar motorisch, tactisch en fysiek voor nodig is. Ouders (opa’s en oma’s) die naar hun kinderen komen kijken, laten ervaren hoe moeilijk het spel kan zijn en welke sportieve kwaliteiten je nodig hebt. Daardoor snap je het spel veel beter! Deze groep hoeft geen enkele korfbal ervaring te hebben. Daarnaast bestaat de groep uit wat meer ervaren mensen, die wekelijks genieten van een sport waar ze jarenlang plezier aan beleefden en zo worden soms oude tijden weer herbeleefd.

Hierbij staat het volgende centraal: plezier, bewegen, conditie opbouwen en onderlinge partijtjes met de focus op het korfbalspel.

Vooral het eerste, onderling plezier, is zichtbaar.

Er is geen verplichting te komen maar er wordt zelden afgeschreven.

Ook de derde helft wordt trouwens goed bezocht.

Mocht het gaan kriebelen en wil je ook een keer meetrainen, sluit gewoon aan en kijk of je het leuk vindt. Alle leeftijden en alle niveaus zijn welkom. 

Omdat het niet de bedoeling is, dat we in de gewone competitie gaan spelen, organiseren we op woensdag 20 maart een onderling recreantentoernooi vanaf 20.00 uur in de zaal.

Drie teams zullen in onderlinge partijtjes van een half uur bepalen wie er recreantenploeg zaalseizoen 2023-2024 gaat worden.

De toegang is gratis, er staat veel op het spel, de derde helft is leuk.

Geoffrey Versluis